Zašto je važno da stručnjaci implantolozi ugrađuju implantate?

Ugradnju implantata bi trebala obavljati eduicirana osoba – implantolog. U Hrvatskoj nema priznate edukacije koja dodjeljuje titulu implantologa pa ugradnju implantata obavljaju specijalisti kirurgije i parodontologije dok u nekim zemljama postoji jednogodišnja edukacija za stomatologe koji nakon teoretskog i praktičnog ispita dobivaju certifikat implantologije.
Najbitnije je da bilo da je netko specijalist ili stomatolog i bavi se implantologijom zna svoje mogućnosti i nedostatke i da se konstantno i redovito usavršava te naučene spoznaje redovito primjenjuje u praksi.
Implantologija je kompleksna grana stomatologije koja obuhvaća više povezanih disciplina – kirurgiju, parodontologiju, protetiku, jer gotovi rad mora imati dugogodišnju funkciju i estetiku. Stoga osoba koja se bavi implantologijom mora imati znanja iz svih tih disciplina ili suradnju sa specijalistima svih tih grana.

About the Author

tamara

Sviđa vam se stranica? Podijelite ju!

Kontaktirajte nas ili zatražite ponudu


Ovim izražavam svoju suglasnost i dajem privolu da me Stomatološka Poliklinika Tim Dent iz Zagreba može kontaktirati telefonom, putem e-maila ili drugim sredstvima komunikacije u svrhu ponuda i/ili promocije svojih usluga.
Ovom suglasnošću ujedno potvrđujem da sam upoznat da mogu u bilo kojem trenutku zatražiti uvid u osobne podatke kojim upravlja Stomatološka Poliklinika Tim Dent iz Zagreba te zatražiti njihovu promjenu ili brisanje.