Mobilna protetika je grana dentalne medicine koja se bavi izradom proteza poštujući sve zahtjeve funkcionalnosti te estetike zuba i čeljusti.

 

Tim-Dent-Milicic-zubne-proteze-02

U slučajevima kada više nije moguće na zubima izraditi fiksni rad klijentima se preporuča izrada mobilnih protetskih nadomjestaka odnosno proteze. Ona se vadi iz usta i tako omogućuje pravilno održavanje oralne higijene. Proteze mogu biti potpune (u slučaju kompletne bezubosti) ili parcijalne, a također mogu biti i vezane dentalnim implantatima, što im značajno povećava retenciju i stabilnost u usnoj šupljini. Pri izradi mobilnih protetskih nadomjestaka iznimno je važna uska suradnja iskusnog stomatologa i kvalitetnog zubotehničkog laboratorija.

Tim-Dent-Milicic-zubne-proteze-03

Potpunom dentalnom protezom nadoknađuju se izgubljeni zubi i dijelovi alveolarnog nastavka, čime se omogućuje obnova narušenih funkcija čeljusti. Ovakva proteza potpuno pokriva i gornju i donju čeljust te se postavlja direktno na zubnom mesu. S druge strane, kod pacijenata kojima više nije moguće ugraditi most predlaže se parcijalna proteza. Ona se oslanja na preostale zube i njihovu okolinu te nadoknađuje jedan ili više zuba i njihove potporne strukture (desni i čeljusnu kost).

Ostale informacije vezane za stomatološku protetiku

Stomatološka protetika

Protetika je grana dentalne medicine koja se bavi izradom krunica, mostova i proteza, tj. kojom se nadomještaju izgubljeni zubi te sprječavaju i rješavaju nepravilnosti zubnoga niza. Više...

Fiksna protetika – zubne krunice i mostovi

Zubne krunice su fiksni protetski nadomjesci koji se ugrađuju na jedan zub ili pak na zubni implantat kako bi pokrili zubnu krunu. Više...

Sviđa vam se stranica? Podijelite ju!

Kontaktirajte nas ili zatražite ponudu


Ovim izražavam svoju suglasnost i dajem privolu da me Stomatološka Poliklinika Tim Dent iz Zagreba može kontaktirati telefonom, putem e-maila ili drugim sredstvima komunikacije u svrhu ponuda i/ili promocije svojih usluga.
Ovom suglasnošću ujedno potvrđujem da sam upoznat da mogu u bilo kojem trenutku zatražiti uvid u osobne podatke kojim upravlja Stomatološka Poliklinika Tim Dent iz Zagreba te zatražiti njihovu promjenu ili brisanje.