novo

Sanacija zuba zubnim plombama ili ispunima jedan je od najčešćih stomatoloških tretmana, kojim se pune šupljine u zubu nastale djelovanjem karijesa te fizička oštećenja na zubu nastala uslijed ozljede. Za razliku od nekadašnjih amalgamskih, danas se za sanaciju zuba koriste estetski ispuni odnosno bijele plombe, koje oponašaju prirodan izgled strukture zuba. Osim za ispune ove se plombe mogu koristiti i u ostale estetske svrhe. Tako se pomoću njih mogu djelomično promijeniti veličina, oblik i boja, kao i ispuniti praznine između zuba. Prije postavljanja ispuna liječnik dentalne medicine temeljito će očistiti zub kako bi se osigurala dugotrajnost postavljenog ispuna.


Kompozitni ispun

Zamjena amalgamskog ispuna kompozitnim ispunom.

Kompozitni ispuni su osim zbog svoje estetske vrijednosti bolji od amalgamskih i zbog svoje veze sa zubnim tkivom. Oni se za razliku od amalgamskih kemijski "vežu" za zubnu strukturu zbog čega su trajniji, a i ne sadrže živu i ostale metale.


 

Ostale informacije vezane za restaurativnu stomatologiju i endodonciju

Restaurativna stomatologija i endodoncija

Restaurativna stomatologija temelj je dentalne medicine, a odnosi se na liječenje i popravljanje zuba oštećenih karijesom. Više...

Keramički ispuni (inlay, onlay, overlay)

S obzirom da stomatologija napreduje iz dana u dan danas se sve češće koriste onlay i inlay nadomjesci. Više...

Endodoncija (liječenje zuba)

Endodoncija odnosno liječenje korijena zuba podrazumijeva detaljno dijagnosticiranje zatečenog stanja te liječenje bolesti zubne pulpe. Više...

Sviđa vam se stranica? Podijelite ju!

Kontaktirajte nas ili zatražite ponudu


Ovim izražavam svoju suglasnost i dajem privolu da me Stomatološka Poliklinika Tim Dent iz Zagreba može kontaktirati telefonom, putem e-maila ili drugim sredstvima komunikacije u svrhu ponuda i/ili promocije svojih usluga.
Ovom suglasnošću ujedno potvrđujem da sam upoznat da mogu u bilo kojem trenutku zatražiti uvid u osobne podatke kojim upravlja Stomatološka Poliklinika Tim Dent iz Zagreba te zatražiti njihovu promjenu ili brisanje.