ENDODONCIJA novo2

Restaurativna stomatologija temelj je dentalne medicine, a odnosi se na liječenje i popravljanje zuba oštećenih karijesom.

Za razliku od restaurativne stomatologije, koja se bavi liječenjem vanjskog dijela zuba, endodoncija se bavi liječenjem unutrašnjosti zuba. Riječ je o svojevrsnom mikrokirurškom zahvatu koji zahtijeva mikronsku preciznost u skučenom i nevidljivom dijelu kao što je unutrašnjost zuba.

U stomatološkoj poliklinici TIM DENT – Miličić smatramo da je svaki zub vrijedan i zbog toga je naš cilj spasiti baš svaki zub te mu vratiti prvobitni izgled i funkcionalnost. Kako bi postigli optimalan rezultat te izbjegli vađenje zuba koristimo sve metode koje su nam na raspolaganju. Zube uništene karijesom zato ćemo prvo na odgovarajući način liječiti, a po završetku endodontske terapije nadomjestiti uništenu krunu zuba ispunom, inlayom ili krunicom. Pritom koristimo isključivo kompozitne materijale vodećih svjetskih proizvođača koji osiguravaju optimalnu funkcionalnost i vrhunsku estetiku.

Ostale informacije vezane za restaurativnu stomatologiju i endodonciju

Zubni ispuni ili zubne plombe

Sanacija zuba zubnim plombama ili ispunima jedan je od najčešćih stomatoloških tretmana, kojim se pune šupljine u zubu nastale djelovanjem karijesa te fizička oštećenja na zubu nastala uslijed ozljede. Više...

Keramički ispuni (inlay, onlay, overlay)

S obzirom da stomatologija napreduje iz dana u dan danas se sve češće koriste onlay i inlay nadomjesci. Više...

Endodoncija (liječenje zuba)

Endodoncija odnosno liječenje korijena zuba podrazumijeva detaljno dijagnosticiranje zatečenog stanja te liječenje bolesti zubne pulpe. Više...

Sviđa vam se stranica? Podijelite ju!

Kontaktirajte nas ili zatražite ponudu


Ovim izražavam svoju suglasnost i dajem privolu da me Stomatološka Poliklinika Tim Dent iz Zagreba može kontaktirati telefonom, putem e-maila ili drugim sredstvima komunikacije u svrhu ponuda i/ili promocije svojih usluga.
Ovom suglasnošću ujedno potvrđujem da sam upoznat da mogu u bilo kojem trenutku zatražiti uvid u osobne podatke kojim upravlja Stomatološka Poliklinika Tim Dent iz Zagreba te zatražiti njihovu promjenu ili brisanje.