Izbjeljivanje zuba je u potpunosti neinvazivna, sigurna i bezbolna metoda korigiranja boje zuba pomoću peroksida i posebne svjetlosti za izbjeljivanje. Oni ne oštećuju zubnu caklinu, a nakon tretmana prirodna boja i sjaj zuba dolaze do punog izražaja.

 

izbjeljivanje-zubi-tim-dent-milicic-02

U stomatološkoj poliklinici TIM DENT – Miličić jedan od najpopularnijih zahvata je izbjeljivanje zuba uz pomoć ZAAP lampe. Riječ je o najučinkovitijoj, najbržoj i najsigurnijoj metodi izbjeljivanja zuba, budući da se izvodi pod kontrolom doktora dentalne medicine, a efekt je dugotrajan i odmah vidljiv. Nakon samo jednog tretmana zubi se izbijele za tri ili više nijansi, a sam postupak izbjeljivanja je vrlo brz i traje samo 45 minuta.

ZAAP lampa je najmoderniji uređaj za izbjeljivanje zuba, koji zbog svoje snage i brzine daje vrhunske i dugotrajne rezultate. Budući da se njime vrlo lako rukuje njegova upotreba nije samo užitak za pacijenta već, i za doktora dentalne medicine koji provodi cijeli postupak. Nakon tretmana zubi se premazuju pastom na bazi fluora kako bi se zaštitili od vanjskih utjecaja. Rezultat jednoga tretmana postojan je do dvije godine, ukoliko pacijent provodi pravilnu oralnu higijenu.

U poliklinici nudimo i izbjeljivanje zuba laserom. 

 

U odnosu na druge postupke, lasersko izbjeljivanje zubi je kraće i traje oko 30 minuta te u samo jednom posjetu stomatologu boja zuba se može posvijetliti za približno 4 do 6 nijansi. Prije zahvata stomatolog će pregledati zube i potporna tkiva te, po potrebi, očistiti kamenac i ispolirati zube. Proces izbjeljivanja je ugodan i bezbolan, a uključuje zaštitu sluznice i zubnog mesa nakon čega se na zube aplicira gel na bazi vodikovog peroksida. Laserska svjetlost potiče otpuštanje kisika iz gela čime se odstranjuju pigmenti iz zubne strukture, dok ona ostaje nepromijenjena. Osjetljivost zuba, koja se inače javlja poslije izbjeljivanja, znatno je skraćena ili potpuno izostaje. Treba napomenuti kako kao i kod bilo koje druge metode izbjeljivanja zuba, laser ne izbjeljuje plombe i krunice.

 


Izbjeljivanje Zaap svjetlom

Mladi pacijent nezadovoljan estetskim izgledom svojih zubi obratio nam se za pomoć.

Potpuno neinvazivnom, sigurnom i bezbolnom metodom korigirali smo  boju njegovih zuba pomoću peroksida i posebne svjetlosti za izbjeljivanje, koji neće oštetiti  zubnu caklinu, a nakon tretmana će prirodna boja i sjaj  zuba doći do punog izražaja. Brzo i bezbolno uljepšali smo i potpuno preobrazili pacijentov osmijeh koji će mu zasigurno podići zadovoljstvo i samopouzdanje.


Izbjeljivanje Zaap svjetlom

Pacijentica dolazi u ordinaciju jer nije zadovoljna bojom svojih zubi. Odlučili smo se za izbjeljivanje pomoću Zaap svjetlakoje je bezbolno i daje vrhunske rezultate.

Sam postupak izbjeljivanja traje oko 45 min. Prije toga zubi trebaju biti sanirani i profesionalno očišćeni. Nakon tretmana zubi se premazuju pastom na bazi fluora za zaštitu. Pri završetku tretmana vidljivo je da su zubi naše pacijentice 3 nijanse svjetliji.


Izbjeljivanje zubi


 

Ostale informacije vezane za estetsku stomatologiju

Estetska stomatologija

Kažu da je osmijeh najkraća udaljenost između dvoje ljudi, a estetska stomatologija je grana stomatologije usmjerena upravo k tome da pacijentima podari ravne i blistave zube o kakvima su oduvijek sanjali. Više...

Smile design

Osmijeh je pozitivna karakteristika našeg lica i osobnosti te zato nipošto nije pretjerana stara izreka kako je osmijeh ogledalo duše. Više...

Ljuskice

Estetski nedostaci na zubima često dovode do toga da ljudi skrivaju svoj osmijeh, manje se smiju, narušeno im je samopouzdanje i jednostavno su nezadovoljni sami sobom. Više...

Čišćenje zubnog kamenca i pjeskarenje

Čišćenje zubnog kamenca postupak je čišćenja zuba koji se obavlja prilikom redovitih godišnjih pregleda kod stomatologa. Više...

Korektivni zahvati na gingivi

Korektivni zahvati na gingivi odnosno gingivoplastika predstavlja kirurško oblikovanje mekih tkiva usne šupljine – desni ili gingive oko zuba – pomoću kojeg u vrlo kratkom vremenu pacijentove desni poprimaju prirodan i zdrav izgled. Više...

Sviđa vam se stranica? Podijelite ju!

Kontaktirajte nas ili zatražite ponudu


Ovim izražavam svoju suglasnost i dajem privolu da me Stomatološka Poliklinika Tim Dent iz Zagreba može kontaktirati telefonom, putem e-maila ili drugim sredstvima komunikacije u svrhu ponuda i/ili promocije svojih usluga.
Ovom suglasnošću ujedno potvrđujem da sam upoznat da mogu u bilo kojem trenutku zatražiti uvid u osobne podatke kojim upravlja Stomatološka Poliklinika Tim Dent iz Zagreba te zatražiti njihovu promjenu ili brisanje.