All-on-4 i All-on-6 terapija

Najnovija metoda u implantologiji nazvana All-on-4, zasigurno je najveći pomak posljednjih godina koliko se implantati koriste za nadomještanje zubi. Metodu je osmislio Portugalac Paulo Malo, osnivač i voditelj jedne od najpoznatijih svjetskih klinika oralne medicine Malo Clinic. Marko Miličić, dr. med. dent. te specijalist oralne kirurgije i implantologije svoju vještinu ugradnje implantata ovom metodom stekao je u Portugalu učeći direktno od Paula Mala.

Riječ je o metodi ugradnje fiksno-protetskog nadomjestka fiksiranog na samo četiri najkvalitetnija titanska Nobel biocare implantata unutar 24 h.To ju čini brzom i minimalno invazivnom, a bezubi ili djelomično obezubljeni pacijenti tako nakon samo jednog posjeta u našoj poliklinici dobivaju fiksni hibridni most koji zadovoljava sve funkcijske i estetske zahtjeve samog pacijenta .

Tijek terapije :

Nakon pregleda i konzultacije krecemo s  nizom dijagnostičkih pretraga (analiza CT-3D snimke, fotografiranje, digital Smile dizajn,planiranje oralno kiruškog zahvata te timsko planiranje fiksnoprotetskog nadomjestka od strane specijalista dentalne protetike i dentalnih tehničara)

Operativni tijek terapije

Postavljanje 4 implantata od strane specijalista oralne kirurgije posebnim tehnikama kojima se postiže primarna stabilnost samih implantata koja nam omogućava postavu privremenog hibridnog mosta koji zadovoljava sve funkcijske i estetske zahtjeve samog pacijenta unutar 24 h. Operacija se izvodi u lokalnoj anesteziji sto ju čini bezbolnom, a nakon nje pacijent dobiva svu potrebnu terapiju ( antibiotike, tablete protiv bolova,...) za daljnju upotrebu kući.

 

Jesam li kandidat za All on 4

 

Pacijentima koji pate od dentalnog straha možemo ponuditi izvođenje operacije uz svjesnu sedaciju rajskim plinom.

Nakon 4-6 mjeseci specijalist dentalne protetike u suradnji sa vlastitim dentalnim laboratorijem izrađuje trajni hibridni most izrađen od najkvalitetnijih materijala.

Laboratorij poliklinike Tim Dent opremljen je najsofisticiranijim uređajima najpoznatijeg proizvođača Amman Girbach i najkvalitetnijim materijalima koji nam omogućavaju brzu i kvalitetnu izradu najkompleksnijih, bilo metalnih (titan, kobalt Krom ) ili bezmetalnih ( cirkon, litij disilikat, kompozit) glodanih konstrukcija te završnih estetskih krunica ili ljuskica.

Prednosti ove terapije su: minimalno invazivni oralno kiruški zahvat , smanjeni troškovi zbog izbjegavanja invazivnih kiruških zahvata i opsežnih augmentacija čeljusti, iznimno visoki postotak uspješnosti zahvata i trajnost protetskog nadomjestka,mogućnost održavanja visokog stupnja oralne higijene ,iznimno brz postoperativni oporavak te visoko kvalitetni i estetski fiksnoprotetski nadomjestak unutar 24h.

 

terapija novo

Slična terapija je i All-on-6 koja se, također, primjenjuje kod osoba kojima je potrebna rehabilitacija bezubih čeljusti ,ali se u ovom slučaju u čeljust ugrađuje šest implantata koji nam omogućavaju izradu najsofisticiranijih hibridnih mostova koji se izrađuju na titanskoj ili cirkonskoj konstrukciji na koju se postavljaju zasebne, visokoestetske kruna ( cirkonske ili potpuno keramičke). Ovakav rad trenutno predstavlja najkvalitetniju funkcijsku i estetsku rehabilitaciju bezubih čeljusti u svijetu.

 


NAŠ PRIMJER TEHNIKE ALL ON 4

Pacijentica ima samo 5 zubi u gornjoj čeljusti i nosi djelomičnu protezu. Zubi su u vrlo lošem stanju i morali smo ih izvaditi. Da pacijentica ne bi morala nositi potpunu protezu odlučili smo se na All-on-4 tehniku. Na samo četiri implantata postavili smo fiksnu konstrukciju od 12 zubi. Umjesto bezubosti i potpune proteze pacijentica je dobila fiksno protetski rad u samo dva dana.


ALL ON 4


ALL ON 6 (cirkon)


Ostale informacije vezane za implantologiju

Što treba znati o dentalnim implantatima?

Gubitak zubi daleko je veći problem od pukog estetskog nedostatka te nesumnjivo utječe na kvalitetu cjelokupnog života, posebice ako je riječ o gubitku prednjih zubi. Više...

Implantanti vodećih svjetskih marki

U stomatološkoj ordinaciji TIM DENT - Miličić koristimo samo premium sustave kao što su Nobel Biocare, Astra Tech i Implant Direct, odnosno najkvalitetnije implantate na tržištu, dokazane sigurnosti, koji se koriste ne samo u Europi, već i u cijelom svijetu. Više...

Kompjuterski vođena implantologija

Pomisao na bušenje kosti i postavljanje vijka u čeljust može zvučati zastrašujuće, no prava je istina da je implantologija najnaprednija tehnologija nadomještanja izgubljenih zuba. Više...

Sviđa vam se stranica? Podijelite ju!

Kontaktirajte nas ili zatražite ponudu