U slučaju gubitka jednog zuba ugrađuje se jedan implantat, no kada je gubitak veći tada će implantati poslužiti kao nosači mosta ili, u slučaju potpune bezubosti, nosači proteza. Liječnik dentalne medicine predlaže najbolje rješenje ovisno o konkretnom slučaju.

Jedan zub na implantatu

Na mjestu na kojem nedostaje samo jedan zub ugrađuje se jedan implantat na kojeg se, nakon perioda zarastanja, ugrađuje suprastruktura te nova keramička krunica.

Most i proteze na implantatima

Osobama kojima nedostaju tri ili više zuba preporuča se ugradnja određenog broja implantata koji će služiti kao nosači mosta. Ovisno o broju zubi koji nedostaju te stanju i strukturi kosti u čeljusti, liječnik dentalne medicine predlaže optimalan broj i pozicije implantata, kako bi finalan rad zadovoljio sve estetske i funkcionalne potrebe pacijenta. Nakon perioda zarastanja, koje je individualno za svakog pacijenta, a prosječno traje 3 do 6 mjeseci, ugrađuje se suprastruktura te se uzima otisak na temelju kojeg se izrađuje kruna za most.

All-On-4-implantati

Proteze na implantatima ugrađuju se na isti način kao i mostovi, s tim da se one preporučuju prvenstveno osobama koje su izgubile većinu zubi u obje čeljusti. U periodu zarastanja pacijent nosi mobilnu, a u konačnici dobiva fiksnu zubnu protezu.

All-on-4 i All-on-6 terapija

Najnovija metoda u implantologiji nazvana All-on-4, zasigurno je najveći pomak u posljednjih 45 godina koliko se implantati koriste za nadomještanje zubi. Metodu je osmislio Portugalac Paulo Malo, osnivač i voditelj jedne od najpoznatijih svjetskih klinika oralne medicine Malo Clinic, koja ima više od 30 poslovnica diljem svijeta. Marko Miličić, dr. med. dent. te specijalist oralne kirurgije i implantologije svoju vještinu ugradnje implantata ovom metodom stekao je u Portugalu učeći direktno od Paula Mala.

Riječ je o metodi ugradnje fiksno-protetskog nadomjestka na samo četiri titanska implantata postavljena pod nagibom od 45 stupnjeva u gornju, donju ili obje potpuno bezube čeljusti. S obzirom da se kod ove metode implantati ugrađuju u prednji dio čeljusti te zbog nagiba ugradnje zahvaćaju više kosti, isključena je potreba za nadogradnjom kosti kao i podizanjem sinusa. To ju čini brzom i minimalno invazivnom, a pacijenti tako nakon samo jednog posjeta oralnom kirurgu dobivaju fiksnu protezu i funkcionalne zube.

Potrebno je ipak napomenuti da All-on-4 nije metoda primjerena za ugradnju u svaku čeljust, jer postoje različiti rizični faktori koje treba uzeti u obzir prilikom razmatranja odabira ove metode za svakog pacijenta pojedinačno.

terapija novo

Slična terapija je i All-on-6 koja se, također, primjenjuje kod osoba koje su izgubile sve zube, ali se u čeljust, ugrađuje šest implantata na koje se nakon zarastanja fiksira keramički most koji u potpunosti nadomješta izgubljene prirodne zube.

Imedijatno opterećenje

Zahvaljujući konstantnom usavršavanju implantata i implantologije kao grane stomatologije, stomatološka poliklinika TIM DENT – Miličić pacijentima nudi najnoviji svjetski koncept imedijatnog opterećenja na implantatima. Zahvaljujući premium sustavima implantata koje koristimo, u mogućnosti smo odmah nakon ugradnje na implantat postaviti akrilnu krunicu koja će omogućiti funkcionalnu i estetsku rehabilitaciju. Nakon par mjeseci, kada se završi proces oseointegracije implantata i kada se oforme meka tkiva oko privremene krune, privremene krune zamjenjuju se potpunim keramičkim ili kompozitnim krunama u metodi All-on-4 odnosno keramičkim krunama u metodi All-on-6.


NAŠ PRIMJER TEHNIKE ALL ON 4

Pacijentica ima samo 5 zubi u gornjoj čeljusti i nosi djelomičnu protezu. Zubi su u vrlo lošem stanju i morali smo ih izvaditi. Da pacijentica ne bi morala nositi potpunu protezu odlučili smo se na All-on-4 tehniku. Na samo četiri implantatapostavili smo fiksnu konstrukciju od 12 zubi. Umjesto bezubosti i potpune proteze pacijentica je dobila fiksno protetski rad u samo dva dana.


ALL ON 4


ALL ON 6 (cirkon)


Ostale informacije vezane za implantologiju

Što treba znati o dentalnim implantatima?

Gubitak zubi daleko je veći problem od pukog estetskog nedostatka te nesumnjivo utječe na kvalitetu cjelokupnog života, posebice ako je riječ o gubitku prednjih zubi. Više...

Implantanti vodećih svjetskih marki

U stomatološkoj ordinaciji TIM DENT - Miličić koristimo samo premium sustave kao što su Nobel Biocare, Astra Tech, Zimmer Implant i Implant Direct, odnosno najkvalitetnije implantate na tržištu, dokazane sigurnosti, koji se koriste ne samo u Europi, već i u cijelom svijetu. Više...

Kompjuterski vođena implantologija

Pomisao na bušenje kosti i postavljanje vijka u čeljust može zvučati zastrašujuće, no prava je istina da je implantologija najnaprednija tehnologija nadomještanja izgubljenih zuba. Više...

Sinus lift

Jedan od osnovnih problema s kojim se mogu suočiti kandidati za ugradnju implantata jest manjak čeljusne kosti, no i to se može uspješno riješiti. Više...

Augmentacija - rekonstrukcija koštanog tkiva

Vrlo često, posebno kod pacijenata koji su već godinama bez zuba, kost nije dostatna odnosno nije dovoljno visoka ili široka za ugradnju implantata. Više...

Sviđa vam se stranica? Podijelite ju!

Put prema zdravom i lijepom osmijehu kreće od kontakta. Ako imate bilo kakvo pitanje vezano uz zdravlje vaših zubi, javite nam se još danas!

Loading...
error: Sadržaj nije moguće kopirati